barnens_bsta.jpg

 Barnen festar loss i ny kokbok

Alla dagar är värda en liten fest.

Livet är för kort för att ha tråkigt. Det gäller ju inte minst vad vi stoppar i oss – och hur. Tänk bara på detta att alla måste äta. Tre gånger om dagen. Hela livet. Och varje sån liten måltid är ett tillfälle till fest. Det kan ju vara lätt att glömma i en värld full av snabbmat.
Vill man ha mer fest än vardag får man släppa lite på tider och regler, och framförallt acceptera att det blir kladdigt i köket. Men kul! Man kan diska och städa sen. Och så får man välja några okrångliga rätter som är roliga att göra tillsammans. Långkok och finlir får vara till en annan dag.

barnens_bsta.jpg

 

 

 

Om det hunnit bli lite sent och blodsockret är lågt när matlagningen kommer igång, så kan man börja med att laga till ett snabbt snacks eller någon god plockmat. Och äta upp den på studs. Sen tar man nästa rätt. Och sen nästa. Den som får välja och skapa själv, hacka och vispa, blir kompis med maten. Det man själv har lagat är ju såklart gott.

Boken är producerad av Barnens Egen matskola i samarbete med Rica Hotels, Semic bokförlag och Adlibris.
Och alla engagerade, hungriga barn och deras familjer som varit med och gjort den här boken!

Idé, form och text: Anna Lind Lewin
Foto: Ulf Huett