Flicka eller pojke – ta reda på kön

Gravidmage

Ta reda på könet när du är gravid. Här listar vi några olika högst ovetenskapliga tester för att ta reda på om bebisen är flicka eller pojke.

Funderar du på om din bebis är en flicka eller pojke? Har ni kanske till och med slagit vad hemma? Många mödrar brukar säga att de kan känna vilket kön bebisen i magen har. Oavsett hur du känner är du säkert, precis som många andra, en av de som tycker att dagarna som gravid kan kännas oändligt långa. Då kan det vara kul att fylla dem med lite roliga ovetenskapliga tester. En del vittnar om att de fungerar, andra påstår motsatsen.

Annons

Annons

Här kommer de tester vi känner till:

Bikarbonattestet (genomförs på första urinen på morgonen)
Ta 1-2 teskedar bikarbonat (E500) i en ren plastmugg. Kissa i en annan ren plastmugg och häll urinet över bikarbonatpulvret när du är färdig med toalettbestyren.
Resultat
Pojke: Det börjar bubbla och pysa om blandningen
Flicka: Det händer ingenting med blandningen

Rödkålstestet (genomförs på första urinen på morgonen)
Koka upp en liten kastrull med rödkålsvatten genom att hacka en rödkål i småbitar och koka bitarna i vatten i cirka 10 minuter. Låt därefter blandningen svalna och filtrera sedan bort rödkålsbitarna innan du genomför testet. Kissa i en ren plastmugg. Blanda därefter en lika stor andel urin som andel rödkålsvatten med varandra. Rör runt snabbt och låt stå ett par minuter.
Resultat
Pojke: Blandningen antar en röd/rosa färg
Flicka: Blandningen antar en lila/blå färg

Kinesiska kalendern
Kan en urgammal kinesisk kalender verkligen förutsäga könet på ditt barn? Ja, i alla fall om vi ska tro på myten. Kalendern ska ha hittats för 700 år sedan och genom att fylla i din ålder, samt månad och år då ditt barn har beräknad förlossning ska du kunna få fram könet. Här hittar du ett bra test där du bara kan fylla i dina uppgifter.

Pendeln
Knyt fast din egen guldring i ett hårstrå från ditt eget huvud. Lägg dig ner och håll hårstråt över magen så att ringen hänger fritt. Håll gärna med den arm som normalt sett inte dominerar, exempelvis vänster om du är högerhänt.
Resultat
Pojke: Ringen pendlar fram och tillbaka
Flicka: Ringen rör sig i en cirkelform

Kraftigt illamående
Forskning sägs visa att mängden morgonillamående i början av graviditeten påvisar om det blir en flicka eller en pojke. Hur man upplever kraftigt illamående är ju dock olika från person till person.
Resultat
Pojke: Inte särskilt illamående eller inte illamående alls
Flicka: Mycket morgonillamående

Magens form
Formen på din mage kan enligt myten avslöja huruvida du bär på en flicka eller en pojke.
Resultat
Pojke: Basketmage som inte syns bakifrån
Flicka: Formen på magen gör att den syns bakifrån

OBS: Testerna i denna artikeln är på intet sätt vetenskapligt bekräftade, endast ultraljud är idag en bekräftad metod för att ta reda på könet.

Kommentera gärna med vilka tester du har gjort och ifall de fungerade.

Annons

Annons