Anlita barnvakt – tänk på det här

Du ska vara noggrann i valet av barnvakt. Trygghet är den viktigaste faktorn, och den kommer med utbildning, erfarenhet och engagemang.
Att ha barn är en ynnest. Men det är lätt att bli uppslukad och tappa bort varandra längs vägen om ni inte finner egentid tillsammans. Det kommer också dyka upp stunder då du kanske inte alltid kan ha med dig barnen.
Att redan ha skolat in en barnvakt gör att dessa dilemman inte längre kommer att orsaka några huvudbryn.
Men att besluta kring vem som ska få äran att passa det viktigaste du har är svårt. Trygghet är a och o. Dels ska både du och barnet känna ett förtroende för, och en trygghet till, barnvakten. Dels är det viktigt att barnvakten känner sig trygg i sin egen roll så att ni alla får ut mesta möjliga
En stor del i att skapa den här tryggheten handlar om utbildning. En barnvakt som är försäkrad och har en relevant utbildning har också en bra grund att stå på i sitt yrkesutövande. Barnvakten har då verktygen för att skapa en säker och kreativ miljö runtomkring sig. Det kan handla om allt från att kunna första hjälpen och att veta hur man ska kommunicera med föräldrarna, till roliga lekar och förstärkande samtal med barnet.
Det är också viktigt att barnet får samma barnvakt varje gång ni behöver hjälp – då stärks banden ytterligare. Relationen bör inte ses som tillfällig, även om den kanske är det just vid anlitandet. Kommer det en dag då ni behöver hjälp igen är det viktigt att samma person finns tillgänglig.
Slutligen bör ni vara noggranna med personkemin. Se till att ni får möjlighet att träffa personen en eller ett par gånger före ni anlitar den, och detta ska ni inte behöva betala för. Det är viktigt att alla känner att de kommer överens och att de är på samma nivå innan ni skriver under några kontrakt.
Tipsen i artikeln presenteras tillsammans med barnvaktstjänsten myNanny. Vill du veta mer om myNanny? Besök deras hemsida: my-nanny.se.

Annons

Annons

Annons

Annons