Delta i DN:s lekplatsgranskning

Lekplatsgranskning
Dagens Nyheter genomför just nu en omfattande lekplatsgranskning, där du som läsare kan vara med och hjälpa till att göra lekplatserna säkrare för alla barn.
Just nu granskas säkerheten på lekplatser runtom i landet. Det är Dagens Nyheter, som efter tips från oroliga föräldrar och anhöriga, dragit igång en omfattande undersökning, och det har redan rapporterats om mängder av olyckor på grund av otillräckligt underhåll och farliga leksaker.
Granskningen visar att 42 barn skadas dagligen på lekplatser runtom i landet, som skador räknas då enbart olyckor som är så pass allvarliga att barnen måste uppsöka akutvård. Det är alltså 15 500 barn per år som hamnar på sjukhuset på grund av usel säkerhet.
Nu uppmanar Dagens Nyheter föräldrar och anhöriga att hjälpa till med granskningen. Du kan skicka in din egen bild och text, antingen via appen Lekplatsgranskning i Iphone/Ipad, eller via nättjänsten Dn.se/lekplatsgranskning. Du kan också mejla direkt till lekplatsgranskning@dn.se. Hittar du trasiga brädor, saknade skruvar eller liknande vill de med andra ord gärna veta detta.
– Det finns inget krav på efter­besiktning. Ibland kommer jag tillbaka och upptäcker samma brister år efter år. Jag ser att fastighets­ägarna i många fall struntar i att åtgärda de fel som jag hittar. Man kör helt enkelt utan säkerhetsbälte och hoppas att ingen olycka ska hända, säger besiktningsmannen Sven Erik Henriksson.
Men ju fler vi är som rapporterar desto större press läggs på de som ska sköta lekplatserna. Så hjälp till att göra lekplatserna till säkra platser för allas barn.

Annons

Annons

Annons

Annons