Krönika: En ulv i lammkläder?

Det är inte alltid lätt att shoppa med ett barn vilket de flesta mammor, och även pappor, känner till. Vår bestämda lilla fröken är inget undantag, utan shopping med henne kan bli väldigt intressant.
Mia GesterNär vi är och handlar mat pratar hon hej vilt med allt och alla oavsett om folk vill prata tillbaka eller inte. Är det någon som inte besvarar ungens kontaktförsök kan de räkna med en utskällning deluxe – det vill säga hon vrålar obegripliga saker samtidigt som hon hytter frenetiskt med ena pekfingret mot vederbörande. Tittar de till slut på henne ler hon och ser ut som ett tänt litet ljus.
Vid köttavdelningen på ICA Maxi skriker ungen ”NAM NAAAM NAM” och pekar på allt från filéer till märgben. Hon talar om för alla som är i närheten att det där är ”the shit”. (Ungefär som lördagsgodis för andra.)
Går vi förbi en skoaffär är det bara att försöka avleda henne efter bästa möjliga förmåga. Annars blir jag fattig (-are).Jag tror hon har någon form av sko-fetish. Det spelar ingen roll vilken färg, form eller storlek. Sko som sko liksom. Kan små barn ens ha fetischer förresten?
Jag ska berätta om ett annat märkligt fenomen, som inte har med shopping att göra. Känsliga läsare bör sluta läsa här. Hon har olika röster beroende på om det är mig eller sin pappa hon ropar på. ”Mamma” säger ungen med änglalik röst och man riktigt ser fjärilar som flyger runt över henne – Ni vet, så där fint som i tecknade filmer. Men….när ungen ropar på sin pappa låter hon som en demon med halsfluss. ”TATTAAAAA”. Hon har förmågan att växla mellan dessa två röster extremt fort dessutom. Bör jag kontakta en exorcist?
Av: Maria Gester

Annons

Annons

Annons

Annons