Se upp för begagnade barnvagnar från Maclaren

Äldre Maclaren är farlig
Konsumentverket konstaterar att begagnade barnvagnar från Maclaren kan vara farliga och att konsumenterna bör se upp. Det är dock oklart huruvida myndigheten sett att användningen av den här typen av vagnar fortfarande förekommer.
Det handlar om paraplysulkys tillverkade före november 2009. Har du en sådan, och den saknar lagningskit, bör den genast tas ur bruk.
– Om du har en äldre Maclaren paraplysulky är det viktigt att du kontrollerar hur leden ser ut. Om den är tillverkad innan 2009 ska den ha ett lagningskit som täcker leden där vagnen fälls upp eller viks ihop. Senare modeller av Maclarens paraplysulky är modifierade och har inte längre den farliga leden, skriver Konsumentverket.
Konsumentverket skriver även att det förekommit att vagnen amputerat barns fingrar i samband med upp- eller ihopfällning. Detta har dock skett i USA. Vad som föranleder varningen nu i Sverige är som sagt, i skrivande stund, oklart. Vi väljer att publicera den eftersom vi misstänker att Konsumentverket sett att den här typen av vagn fortfarande säljs på begagnatmarknaden.

Annons

Annons

Annons

Annons