Smart mobilklocka för små barn

Är du en orolig mamma eller pappa? Tinitell heter företaget som tar tekniken ner i åldrarna, och de håller på att utveckla en smart mobilklocka som barnet kan prata med. Image

Annons

Annons

Kickstarter är en intressant sajt för de som söker ny teknik. Och nu har turen kommit till oroliga mammor och pappor. Tinitell heter företaget som tar tekniken ner i åldrarna, och produkten är en mobilklocka som barnet kan prata med – de behöver med andra ord inte kunna läsa för att kunna ringa hem.

Mobilklockan fungerar som så att barnet håller upp den mot munnen och säger namnet på den som den vill ringa. Det går även att scrolla igenom kontaktlistan med volymknappen och få namnen upplästa istället. All kommunikation kan sedan övervakas via en app i mammas eller pappas mobiltelefon.

Klockan ska tåla både vatten, damm och sand eftersom den är IP57-klassad.

Det låter helt klart som ett intressant projekt. Och det blir extra spännande när vi läser att de som ligger bakom är från Sverige. De har dessutom redan slagit målet de satte upp. De sökte 100 000 dollar för att kunna genomföra projektet, och har fått in över 150 000 dollar.

Annons

Annons