Fördelen med hemlevererad matkasse

matkasse_small.jpgFamiljelivet idag kan vara svårt att balansera. Förutom jobb ska man lämna och hämta barnen på dagis, hinna handla, laga mat och umgås – tyvärr en balans som de flesta inte hinner med. Lyckligtvis finns det tjänster som kan underlätta. Hemleverans av matvaror är en tjänst som blivit väldigt populär de senaste åren, och det är inte så konstigt. 

Annons

Annons

matkasse_big.jpg
 
Familjelivet idag kan vara svårt att balansera. Förutom jobb ska man lämna och hämta barnen på dagis, hinna handla, laga mat och umgås – tyvärr en balans som de flesta inte hinner med. Lyckligtvis finns det tjänster som kan underlätta. Hemleverans av matvaror är en tjänst som blivit väldigt populär de senaste åren, och det är inte så konstigt. Bekvämligheten att få en välkomponerad matkasse med råvaror och recept är en praktisk lösning som många barnfamiljer efterfrågar.
I en familj där båda föräldrarna jobbar kan det vara svårt att hinna med allt som rör just middagen. Det är en rad moment som ska hinnas med: planering, tidskrävande besök i matbutiken, transport och sen givetvis tillagning. Planeringen och inspiration är kanske den svåraste biten, alla ska ju bli nöjda!
Familjen Gripenberg berättar om hur en typisk vardag såg ut innan den hemlevererade matkassen. Mamma Joanna jobbar heltid och har flera aktiviteter och engagemang efter jobbet. Pappa Carl jobbar även han heltid men är oftast den som hämtar barnen från dagis. Det blev svårare att komma på snabblagad, varierad kost och ibland serverades middagen sent på grund av logistiska skäl Vår kostrådgivare Maria rekommenderar att måltider serveras vid samma tider på dygnet i så stor utsträckning som möjligt, något som kan vara svårt när man har andra järn i elden.
Under förra våren bestämde sig familjen att pröva det som skulle komma att bli årets julklapp 2011: matkassen. Joanna berättar om vilka fördelar matkassen gett familjen: ”Tack vare att maten levereras direkt till dörren slipper vi besöka matbutiken på väg hem från jobbet och det hamnar inget extra i korgen. Vi sparar både tid och pengar”. De slipper även ”inspirationsfällan” och diskussionen kring vad som ska lagas till middag.
Hemlevererade Matkassar kan underlätta för familjer och frigöra värdefull tid att umgås. 
Vi på BarnTotal har provat MatHem och varmt rekommendera deras tjänster. Vi tycker om MatHem för att här kan man bestämma själv vilken leveranstid som man vill ha dessutom så är det ovärderligt att kunna få med sig allt det andra som man behöver handla t ex toapapper, blöjor, mjölk bröd etc. Recepten är lättlagade, inspirerande men framförallt goda. 
Använder ni er av hemlevererade Matkassar? Diskutera gärna i vårt forum.
 
 
   

Annons

Annons