Vikt pojkar 2-5 år

Så här ser viktkurvan ut för pojkar, från två till fem års ålder. Den svarta linjen beskriver medelvärdet för pojkars vikt. 67% av alla barn ligger inom +1 (rosa linjen) och -1 (lila linjen) och 95% av alla barn ligger inom +2 (gula linjen) och -2 (bruna linjen).

Annons

Annons

Vikt pojkar 2-5 år

M = medel
67 % av barnen ligger inom ± 1
95 % av barnen ligger inom ± 2  

Är du också intresserad av hur längdkurvorna ser ut för pojkar 2-5 år så hittar du information om det i artikeln Längd pojkar 2-5 år.

Mer information relaterad till längd och vikt hos barn

I takt med att ditt barn växer ökar såklart även skostorlek och klädstorlek. Det är inte helt lätt att veta vilken storlek som är rätt alla gånger. Vill du vara helt säker hittar du matnyttig information i artikeln Köp rätt storlek på kläder och skor till barn.

Kosten är extremt viktig både när det kommer till vikt- och längdutveckling hos barn. Ett bra och varierat intag är a och o. Från och med 1 års ålder kan de äta i princip samma mat som du. Här kan du läsa mer om mat för barn i åldrarna 1-5 år. Är du osäker på hur mycket mat du ska ge ditt barn? Då kan du läsa vidare i artikeln Hur mycket ska barnet äta?

I 2-årsåldern är det dock många som börjar matvägra, vilket i värsta fall kan påverka vikten negativt. Det finns faktiskt flera små knep för att komma runt problemet, lösningen stavas bland annat variation och matglädje. Hur du får bukt med matvägran hos barn kan du läsa mer om här.

Vi har förresten massor med fler tips när det kommer till mat för barn, här hittar du en samlingssida.

Annons

Annons