Orolig i sömnen och gaser

Bebis som inte kan sova

Utdrag ur form 2021-03-09

Annons

Annons

Hej!
Har en dotter på 9 veckor.
Jag ammar henne fullt och även ca 2 ggr/natt. Men på natten efter amning somnar hon om, men ligger och är mycket aktiv med sparkar och viftande. Ibland kommer det små ”pruttar”. Dagtid låter jag henne rapa efter varje måltid, men på natten kommer det inga rapar alls, har verkligen försökt sitta uppe. Hon skriker inte, högst att hon gnyr ibland. Pga får jag inte mycket sömn, får ligga och hålla hand och massera magen. några tips


Nu har jag inte sovit mycket inatt, sa du far hjälpa mig lite… 😛 Vad är problemet du behöver hjälp med?

Min son är 4 manader och jag helammar honom ocksa, och han har aldrig haft problem med gaser, han fiser och rapar hej vilt, sa ut kommer det. Har alltid varit noga med att rapa honom pa dagen, men pa natten brydde jag mig aldrig, eller snarare var för trött för det. Men ofta skötte han det själv ända.

Men är du orolig att din dotter har gaser att det är det som gör henne otolig pa natten?


Hej!

Jag har samma problem. Ibland kan hon ligga och vrida sig hela morgonen och det verkar ju i alla fall som hon har magknip. Hon vägrar också rapa på natten, men jag ahr gett upp. Har märkt att det är bättre att hon sover; hon blir inte så stressad då och får mindre magknip. Sen när hon har vridit sig lite på morgonen har jag märkt att det hjälper henne att bara ligga på skötbordet och fisa och bajsa så mår hon mycket bättre och vi går och lägger oss igen. Jag brukar även försöka att massera hennes mage lite med babyolja. Vet inte om det hjälper, men jag hoppas och tror det.


Hejsan
För att få dem att rapa bättre och slippa de onda gaserna kan man ge en tesked loka eller någon annan bubbel vatten innan amningen. Då när man ska rapa kommer en jätte rap av kolsyran.

Jag gjorde detta med min första sen om det är tillåtet nu vet jag inte men hör med bvc:P

Det är skönt att hon inte skriker men det är ljuvligare för alla om man kan få en skön sömn;)

Massage hjälper oxå förr sa de att man skulle massera moturs men det vet jag inte om det spelar någon roll:)

Själv lider jag oxå av dessa gaser nu när magen är stor det gör verkligen ont:( så jag förstår de små att de blir stressade av gaserna.


a.s Om din lilla Alexander börjar vakna nu kan det kanske vara tänder på G. Eller de brukan vara oroliga innan något nytt händer så det kan vara att han kanske vill vända sig om han inte har börjat med det.

Hoppas du får sova snart igen;)


Tack för tips!
Var hos BVC igår och hon tyckte jag skulle prova helt mjölkfritt under 1-2 veckor, kan vara det som gör henne orolig. Så nu får man ut och handla lite nya produkter, men man gör ju allt för sin lilla tjej:)


Detdär med att de skulle vara laktosen som gör gaserna tror inte jag ett dugg på bvc har pippi på att säga det.
Det är inne nu att vara laktos intolerant, pröva men var inte orolig för att hon ska ha det.

Bvc sa likadant när min mellan tjej pga att hon höll sig på strax under nedre kurvan på vikten och var ovanför över kurvan på längden då för att hon inte var propotioneli skulle det vara laktosen:laugh: .De menade på att hon var lös i magen och det var därför.
Hon är även idag lång och smal och har inte några problem med laktos produkter och aldrig haft det.

Fast jag slog bort det så kollar man extra hur avföringen var och man blev lite orolig iallafall.

Du måste hålla oss uppdaterat om detta kul att veta:P


Ja Foxy, det med tänder har jag ocksa funderar pa, ibland ser han ut som att han har värsta utbrott med rabies med allt dreggel runt munnen 😛
Sen ocksa lite smalustigt sa sov han ganska bra i helgen, da med min systerdotters gamla skabbiga pyjamas för att alla hans fina som jag köpt till honom var smutsiga. Tänkte pa det igar kväll och tog pa honom skabb pyjamasen… Och gissa vem som sov hela natten 😛 Vete tusan vad det är med denna pyjamasen, men jag tänker sätta pa den pa honom resten av detta aret :p

Och vända sig förresten har han redan gjort, fast han gör det bara när han verkligen behöver, typ om han ligger pa sin filt pa golvet och vill titta pa TV da vänder han pa sig snabbt som tusan när han hör Bumbibjörnarna 😛


Hipp Hurra här kommer bumbibjörnarna! Vilken unge skulle inte vända sig när de är på tv?

Jag börjar också fundera på om det där med mat och gaser i amgen har nåt samband. Jag tror mer att det är ett sammanträffande.Jag trodde ju att Kate inte klarade av lök, men har några gånger ätit lök av misstag och hon har inte reagerat. Jag tror helt enkelt att hon har svårt för att rapa nattetid.

Det är ju också väldigt diskuterat om kolik är psykiskt eller fysiskt. Den av oss som hade det var min lillasyster och då hade mamma mig och min bror att tänka på, en man som inte hjälpte till och inte så fett ekonomiskt. Kan tänka mig att min syster var mer påverkad av adrenalinet som mamma utsöndrade än maten som mamma åt… Fast vad vet jag?


hahah:lol: De små är ju för sköna. Men vem vet pyjamasen kanske har några lugnande dofter i den. Du får väl lov att sprätta sömmarna och kila:P

Ja konstantina detta vad man stoppar isig är ju jätte svårt att veta. Men jag tror oxå på att rapa är det bästa. De är ju ganska glupska och massor luft sväljs ju med.

Jag har inte haft någon kolik bebis men den första var knölig med gaser som hon ogillade där av fick jag tipset om bubbel vatten och en tesked är så lite så det är ingen fara. Hon sov lugnt när hon fick rapa ordentligt.


Paniiiiiiiiik! Alexander har spytt pa den magiska pyjamasen! Och jag har ingen torktumlare, och det är gratt och daskigt idag sa den blir nog inte torr pa balkongen heller tills ikväll… Harföna den torr kanske?? :p


Hahaha ja fönen är bra till mycket:laugh:

Bebisen har sovit bra men vaknar nu plötsligt på natten!
Ja, alltså en av de saker som påverkas mest när bebisen hamnar i en sk ”utvecklingsfas” är just sömnen. Förändrat humör samt förändrade mat- och sömnvanor brukar vara ett bra tecken på att barnet är i en utvecklingsfas. Dessa faser är återkommande under hela fösta året, men även senare också.
En sådan fas brukar inträffa när barnet är någonstans mellan 3½-5 månader
Faserna kan vara ganska påfrestande, men passerar. Fortsätt med rutinerna oavsett. Traggla, traggla och traggla…som en gammal hemläxa.

Det står ganska mycket om sömn och sömnrutiner, tänkte de stämmer in i ålder på Alex.

Ha det:)

Annons

Annons