Barnmorskan ringde, sicken slump

Jag hade ju tänkt ringa min barnmorska imorgon och kolla upp mina sköldkörtelvärden, eftersom jag inte läst av dessa sedan doshöjningen i februari/mars. Men så ringde precis barnmorskan mig.
Hon är så rolig. Hon kom inte ihåg ifall hon skulle ringa upp mig eller ej om de var bra, så hon ringde för säkerhets skull. Så de var alltså bra. Tyroideaexperten hade också sagt att jag inte behövde kolla mina prover mer under graviditeten. Det tycker jag känns lite underligt eftersom min endokrinolog i vanliga fall kollar mig var tredje månad. Hmm.
Jag diskuterade i alla fall frossa, huggsmärta och förhöjt antal vita blodkroppar med henne. Hon sade att både frossa och förhöjt antal vita blodkroppar är symtom i tidig graviditet, bara inte lika vanliga som exempelvis illamående. Huggsmärta är också ett symtom. Så länge den inte är ensidig, eller eskalerar, brukar det inte vara någon fara. Så hon tyckte bara jag skulle gå på mitt bokade gynbesök imorgon om jag var orolig.
Hon bekräftade också det jag har tänkt kring ultraljudet, att det snarare kan oroa mer när det är så tidigt. Dessutom ska jag ju ändå göra ett ultraljud i vecka 8-9, så är det något kommer de ju se det då.
Imorgon tänker jag således avboka mitt gynbesök! Och avvakta så länge smärtan inte eskalerar.

Annons

Annons

Annons

Annons