BF+9

Igår var vi på gravidkoll och gjorde ett ul eftersom vi nu är en vecka efter beräknad födsel. Vår fina tjej sparkade runt glatt och såg allmänt nöjd ut, och jag hade perfekt med fostervatten.

Annons

Annons

Efteråt blev vi instruerade att kika förbi vår barnmorska för att ta ett blodtryck på mig. Inga konstigheter tänkte jag, har ju legat mellan 110/70-120/80 konstant under hela graviditeten, precis som jag brukar göra. Men nu visade det 130/90…

Vi hade ju egentligen ingen tid hos vår barnmorska men hon skippade sin rast och jag fick kissa på sticka och svara på en rad frågor. Jag berättade att jag vid förra besöket (som var hos en annan BM eftersom vår var ledig) tagit upp att jag får som stjärnor för ögonen ibland. Sedan berättade jag att jag sista dagarna haft huvudvärk och illamående, samt att ryggvärken och värken vid revbenen kommit tillbaka. Plus att jag inte sovit så bra, och att jag trodde allt det andra kunde bero på det.

Men stickan visade lite protein i urinen och min BM sade då att jag måste komma in imorgon bitti igen för nya tester eftersom det sedan är helg. Jag blev även beordrad vila och sömn i så stor utsträckning som möjligt. Hon sade att om morgondagens prover ser sämre ut skulle jag få en igångsättning samma dag på grund av havandeskapsförgiftning. Hujedamig!

Jag lyckades sova ett par timmar på kvällen, tog en lergigan så jag kunde få i mig riktig mat, och sov även helt ok på natten jämfört med många andra nätter.

Imorse kändes allt lite bättre. Inget flimmer på två dagar, bara huvudvärk och lite illamående. Noterade dock att magen stod högre upp än normalt, den har gjort det i några dagar. Men men.

Vi åkte in till MVC utan någon tid bokad, gänget i kassan hade lovat att lösa det för oss med någon av de som var i tjänst. Vår BM hörde att vi var där och var återigen gullig och skippade sin rast. Hon tog blodtryck som tack och lov visade 125/80! Proteinet låg kvar på samma nivå. Mycket bra besked med andra ord. Min BM sade att hon igår hade känt sig orolig för mig, men att jag idag såg mycket kryare ut :D.

Jag berättade om magen och att den var högre. Hon kände över den och hämtade in en annan BM för second opinion. De konstaterade att hon gått från lite ruckbar till något mellanting mellan ruckbar och rörlig. Så det är med andra ord inte konstigt att jag har ont under revbenen igen för Knoddens rumpa är där och trycker :P. Det skulle dock inte utgöra någon fara under förlossningen.

När detta var klart fick vi instruktioner för helgen och förklarat för oss vilka tecken vi ska hålla koll på och när vi i så fall måste åka in akut. Men överlag trodde hon att det inte var någon fara, om jag bara höll mig lugn och vilade.

På söndag ska vi ringa förlossningen och få tid för igångsättning om förlossningen inte redan startat. Är allt ok med havandeskapsförgiftningen blir det då igångsättning på torsdag. Skulle måndagens besök hos BM däremot visa förhöjda värden flyttas igångsättningen till måndag. Jag är skiträdd för igångsättning… Håll tummarna att hon tittar ut naturligt i helgen.
Klart slut

Annons

Annons