Förlossningsbrev

Idag har jag skrivit ett förlossningsbrev. Det ska man ge till barnmorskan när man kommer in till sjukhuset för att föda, så att hon vet vilka förväntningar, tankar och annat som man har inför det som komma skall.
Det blev ett ganska kort förlossningsbrev i punktform. Vi känner bägge två att det är svårt att veta i förväg vad man ska ha för bild av det hela när man aldrig varit med om det förut.
Vi har i alla fall skrivit upp att vi vill att navelsträngen får pulsera klart innan den klipps, och lite om hur vi önskar att miljön är runtomkring under förlossningsarbetet – till exempel lugn, positiv, stöttande och sådär.
Vi har även valt att föda utifrån Danderydsmodellen. Då får man stöttning hela vägen, och valmöjligheter om förlossningen blir utdragen. Det känns som att den gör att du får vara lite mer delaktig i besluten som tas, och dessutom får du en tidsram att förhålla dig till. Och det känns bra.
I övrigt står det mest att vi tar dagen som den kommer. Och smärtlindring om det behövs, men helst hoppas vi att det inte kommer att behövas.

Annons

Annons

Annons

Annons