Gravid och urinvägsinfektion?

Jag har under ett par dagar haft konstiga huggande smärtor i nedre delen av magen, eller tjejmagen som min syster kallar den. Och igår när jag kissade såg jag att jag hade som vita flisor i kisset.
Jag ringde gynakuten, eftersom det såklart var söndag, och de misstänkte urinvägsinfektion och skickade mig till närakuten. Jag frågade om jag kunde vänta till imorgon (alltså idag måndag), men eftersom jag är gravid ville de inte det.
På vägen till gynakuten kräktes jag så kraftigt att vi fick stanna bilen tre gånger. Rövpinsamt med alla som körde förbi. Där låg jag längs vägkanten och hulkade.
Hann med att kräkas en gång inne på närakuten med innan jag lyckades kissa i den där vita plastmuggen och fick träffa doktorn.
Det visade sig att jag hade lite för högt antal vita blodkroppar i mitt kiss. Det ska tydligen helst vara noll. Så min kropp bekämpar någon typ av infektion. Men sänkan var bra och jag har ingen feber så det har inte spridit sig upp till njurarna. Doktorn skickade mitt prov på odling och skulle återkomma ifall de konstaterar blåskatarr.
Han sade dock att det inte var därför jag hade huggande smärtor. Det bör jag istället kontrollera hos en gynekolog. Det sade även gynakuten när jag talade med dem tidigare, så jag har fått ett nummer och ska ringa och boka en tid i veckan.
Idag, tisdag, känner jag mig fortfarande frusen och kallsvettig. Men jag mår hittills inte illa och har inte kräkts sedan besöket på närakuten igår. Kanske var det bara något jag ätit eller graviditeten som spökar. Kan man få förhöjt antal vita blodkroppar av magsjuka?
Klart slut varulvstjut

Annons

Annons

Annons

Annons