Gravid vecka 12

Så var den här, den beryktade vecka 12. Veckan då moderkakan ska ha tagit över helt och missfallsrisken minskar till under 3 procent. Och allt känns kanonbra hittills!
Om 1,5 vecka är det dags för kub-test. Då ska vi se så den lille parveln mår bra och inte har några kromosomfel.
Jag har försökt läsa på en del inför testet. Men det här med sannolikheten och hur den räknas ut är avancerat.
Blodprovet är i alla fall taget, så det är bara ultraljudet kvar. Tydligen ska vi sedan få fram en sannolikhet direkt på plats och utifrån den kunna avgöra ifall det är av relevans att gå vidare med fostervattenprov eller ej. Personligen tror jag inte att vi behöver det, men eftersom vi inte vet så mycket om donatorn är det viktigt att se över statistiken noggrant.
I helgen som var åkte vi till Ullared och syrran hjälpte oss plocka ihop en hel del nödvändigheter inför bebisens ankomst, och förklarade vilka prylar som bara är onödiga köp som man sedan knappt använder. Vi fick också en hel del sängkläder och annat av min mamma, sådant jag haft som liten.
Kvar på att köpa-listan är barnvagn, bilbarnstol och diverse småsaker så som blöjor med mera. Vår tanke är att vi inte ska behöva flänga runt till affärer första veckorna, utan ha allt hemma så vi bara kan ta det lugnt och koncentrera oss på allt nytt.

Annons

Annons

Annons

Annons