Gravid vecka 19

Gravidvecka 19 är här och om exakt en vecka och en dag ska vi på RUL. Som jag ser fram emot det! 
Idag känner jag mig lite tröttare än vanligt. Det skulle bli fint väder, men när jag väl tog lunchrast såg jag megamoln rulla in och nu har himlen öppnat sig. Trist, för jag hade tänkt ta en cykeltur med hundarna. Får bli en promenad istället när det värsta regnet lagt sig, så kanske jag piggar på mig.
Försov mig lite imorse dessutom. Typiskt :P.
Vecka 19 alltså. Bebisen är nu 22 centimeter lång, ungefär lika stor som ett C5-kuvert kom jag fram till. Hur kan den ens få plats därinne? Och större ska den bli haha.
Sparkandet har lugnat sig lite och den verkar ha hittat en dygnsrytm. Runt 10-11 på morgonen skuttar den runt lite i magen, sedan sätter det igång igen på eftermiddagen omkring 18-19. Däremellan känner jag lite enstaka sparkar då och då, men inte alls med samma aktivitetsnivå.
Bästa kompisen är vansinnig haha. Hon fick jättesen inskrivning för alla tider var bokade i över en månad framöver, och sommarvikarien var till råga på allt otrevlig. Enligt hennes mvc:s folder erbjuder de tidigt ul och läkarbesök till förstagångsföderskor, men sommarvikarien vägrade boka in det för att det inte fanns någon medicinsk indikation – enligt hennes åsikt dådå för hon hade ju ingen aning om medicinsk historia osv. Hon verkar heller inte ha koll på vad hennes mvc kommunicerar ut.
M skulle göra ett nytt försök på måndag och se om det är någon trevligare som svarar som hon kanske i alla fall kan ha ett normalt samtal med och få lite bättre svar av.
Jag har också märkt av att de är stressade och har dåligt med personal. Min barnmorska är ju sjukskriven och de behövde boka om mina tider, men det fanns inga lediga då C kunde följa med. Så jag får gå själv. Det är som tur är bara en graviditetskoll med provtagning, inte RUL:et. Blodprov klarar jag ju själv hehe.
Tjipp

Annons

Annons

Annons

Annons