Gravid vecka 22

Idag är jag gravid i vecka 22. Enligt både kub-testet och ultraljudet följer vår lilla tjej tidtabellen på pricken och födsel är att vänta 6 januari – eller däromkring.

Gravidstatistik
Min gravidstatistik idag.

Vid rutinultraljudet vägde hon 212 gram. Enligt Vårdguiden ska hon nu ha ökat till 450 gram men jag misstänker att det är först i slutet av veckan, så hon kanske väger lite över 300 gram nu då?
Jag försökte googla om det fanns något bra sätt att räkna ut vikten, men det krävs tydligen ultraljud för att veta exakt.
Imorgon ska vi på graviditetskoll. Då ska i alla fall jag väga mig. Vid rutinultraljudet vägde jag 57,1 kilo, så jag hade gått upp ungefär 3 kilo sedan innan jag blev gravid. Mellan 11-16 kilo sägs vara normalt under en hel graviditet, så jag har ju då ett par kilo kvar att arbeta upp. Men enligt Babyhjälp.se ska jag gå upp 22 kilo? Det låter ju inte klokt…
Bebisen, japp denna veckan heter det bebis och inte foster längre, gör ju inte så mycket mer nu än går upp massor i vikt och utvecklar små detaljer – så jag tänker att min egen viktökning nog kommer gå rätt fort nu.
Imorgon ska vi få ett moderskapsintyg som vi ska skicka in till försäkringskassan så att de kan planera för kommande föräldraledighet. Jag har tänkt vara ledig cirka 10 timmar i veckan. Men första månaden blir jag borta på heltid.
Vi får dock se hur det blir med C:s jobb nu. Det är lite kaos på arbetsplatsen på grund av en uppriven kollega, så eventuellt måste hon ta över mer ansvar vilket såklart kan krångla till det med ledighet etc. Hon vill inte sätta dem på pottan. Men då får väl jag ta lite mer ledighet inledningsvis dårå. Inte helt idealiskt eftersom jag arbetar hemifrån och gärna hade sett att vi var två här, men heller inte mycket att göra åt.
Jag har tecknat en sådan där gravidförsäkring idag. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till, känns inte helt nödvändig, men den är ju gratis så varför inte :P.
Puss o kram

Annons

Annons

Annons

Annons