Gravid vecka 37

Här sitter jag ensam på mitt kontor och alla andra ligger och sover. Jag har inte sovit på en vecka, och är nu även förkyld till på köpet. Så trött… Får sova en timme i streck, sedan är det upp och kissa, smärta i rygg, kraftig förvärk, eller kanske till och med en fyrfoting som trampar på mig.
Läste att det är så här mot slutet av graviditeten. Du är lättväckt eftersom du senare ska kunna ta hand om barnet nattetid. Smärtan är ju rätt självklar egentligen, 3 kilo underverk som påverkar rygg, organ osv. Men man måste ju få klaga lite… Jag ser fram emot födseln och att få träffa vår pärla.
Någon skrev att de första sju månaderna är underbara, men att naturen gjort de sista till klagoveckor för att vi ska palla med att föda fram barnet i ren ilska. Klockrent hahaha. Det håller ju i alla fall skräcken inför allt som kan hända under födseln borta, eftersom man hela tiden – istället för att spekulera över den, och bli rädd – istället bara längtar på att få tillbaka sin kropp och dessutom få en liten människa på köpet.
C sover i alla fall som en stock. Hon somnade vid 21 redan haha, med sin nya ögonmask som hon fått av mig i förtidsjulklapp.
Nu kommer två av fyrfotingarna och undrar vad jag gör. Den äldsta och den yngsta förstås, för mellanbarnet sover i sin sovkoja i sovrummet där hon slipper bli störd och irriterad på de andra.
Nog om detta. Idag passerade vi ännu en milstolpe, och jag är nu gravid i vecka 37. Vårdguiden skriver lite om sömnstörningar denna veckan, så det kändes bättre efter att ha läst det.
Det står också att lille bebis är färdigbakad från och med denna veckan. Men som jag förstod det från min barnmorska är det först i vecka 37+1, alltså vecka 38, som den är det. Nu handlar det i alla fall mest om att hon ska öka lite i vikt och utveckla klart lungorna. Vi har massor av eko-julmat att se fram emot som C beställt så vikten lär inte bli några problem.
Förvärkarna är tillbaka med råge igen också. De kommer främst på nätterna, så jag försöker sova ikapp så mycket jag kan på dagtid. Ska egentligen arbeta halvtid, men från och med nu kommer jag nog inte tacka ja till så många fler uppdrag före jul. Möjligen några från stammisarna bara.
Nu sparkar vår knådd och min mage kurrar. Lite kvällsmat, och sedan ska jag se om jag inte kan lyckas sova några timmar inatt så jag slipper vara ett monster imorgon med.
Natti

Annons

Annons

Annons

Annons