Gravidkoll nr 2

För två veckor sedan råkade de boka in mig på en för tidig gravidkoll. Idag var vi på den riktiga och fick träffa vår nya barnmorska som ska ersätta vår gamla underbara som blivit långtidssjukskriven.
Besöket gick bra, men vi var inte så förtjusta i den nya barnmorskan. Hon verkade okunnig om det mesta. Visste exempelvis inte vad SUA är trots att både den andra barnmorskan och vår läkare säger att det är så vanligt. Det var flera sådana saker som hon var tvungen att gå och kolla upp med andra. Dessutom verkade hon mest vilja stressa igenom besöket. Sade att man helst inte ska ringa för hon är väldigt upptagen och om man mejlar svarar hon bara om det inte kan vänta tills nästa gång man ses.
Jag har sett på barnmorskan lite som en trygghet. Den man faktiskt ska kunna ställa frågor till utan att behöva vänta 1 månad på svar. Nu har jag i och för sig bara behövt fråga två saker under hela graviditeten, men själva inställningen kändes lite kall, krystat och tråkigt.
Vi fick i alla fall lyssna på hjärtat, 153 slag per minut, och det lät fint. Jag vägde mig och står nu på 59 kilo. Blev ordinerad järntabletter som sedan visade sig kontraindicera med både levaxin och kalciumtabletter, och jag har egentligen ingen lust att mejla henne om det nu. Så jag funderar på att helt enkelt bara dricka blutsaft, äta mer naturligt järn och hoppas på det bästa istället. Vi får se.
Vrom!

Annons

Annons

Annons

Annons