Hej hej lille baby

Idag fyller du 28 veckor, eller snarare 26 men man räknar ju från senaste mens, inte från befruktningen. Grattis på din 28-veckorsdag!
Du är nu en 1-kilosplutt på nästan 40 centimeter. Din kusin var bara ungefär 10 centimeter större än dig när hon föddes, så nu är det inte långt kvar tills du nått din fulla längd inför födseln.
I gravidkalendrarna för denna veckan står det att du har fått ganska långt hår vid det här laget (osäkert dock med tanke på dina gener :P), och att du börjat drömma. Undrar vad du drömmer om därinne? Dessutom har du nu fått alla dina mjölktänder, fast de gömmer ju sig fortfarande. 
Vi pratar med dig och interagerar med dig varje dag här hemma. Igår när mamma C tryckte på magen så tryckte du tillbaka med din lilla fot på samma ställe och höll kvar. Sedan dansade du runt i magen och boxades åt alla möjliga håll. Vi hade jättekul. Skrattade så mycket åt dina tokigheter att din fyrbenta brorsa trodde att vi skadat oss eller något och kom till undsättning. Han nosade på dig på magen. Undrar om han känner på lukten på något sätt att det är en filur därinne?
Dina fyrbenta systrar löper just nu och är jättesnuskiga. Vi har byggt klart tre sovbås i sovrummet så att alla ska få lugn och ro på nätterna. C konstaterade att du nog kommer att tycka att det är kul att leka koja därinne när du blir lite äldre.
Vi har en del kvar att fixa med här hemma innan du kommer. Men nu har morfar E i alla fall hjälpt oss med bil. Vår ”gamla” bil, en skitsnygg Avensis, har inte tillräckligt stort lastutrymme för att de håriga barnen ska kunna åka bak i bur allihop. Så när du kommer blir det väldigt trångt i baksätet. Men morfar har bytt sin V70 mot vår bil, och byter in vår bil mot en helt ny V70 till sig själv. Och då får vi in en jättebur därbak.
Steg två nu är att skaffa ett babyskydd så att du åker säkert fram. 
Sedan är det bara lite färg, en matta och några andra småsaker kvar till ditt rum, så är vi i hamn.
Mormor C har köpt en överraskning till dig men vägrar skvallra vad det är. Och mormor E har köpt en jättesöt björnoverall så att du inte ska frysa när vi åker hem från BB. I helgen hjälpte hon oss gå igenom gamla babykläder som bland annat din gammelmormor stickat. Hon finns inte längre med oss :(. Men däremot är det full fart på din gammelfarmor! Plus att din moster nyss fick känna när du sparkar, hon blev helt till sig ❤️. Alla är nyfikna och ställer frågor om dig. Tänk vad många du har som älskar dig.
Vi längtar efter dig här hemma. Ses om 90 dagar. Puss

Annons

Annons

Annons

Annons