Mina symtom tidig graviditet

Idag tänkte jag blogga om några symtom som skiljde förra graviditeten från denna. Varför? För att jag såklart redan hunnit vara lite orolig.
Förra graviditeten, som också var mitt livs första, slutade i MA. 
Den graviditeten hade jag molvärk i stort sett varje dag. Jag hade även kraftigt ont i brösten vid tryck, och stickningar i brösten då och då utan tryck. Jag blev extremt flåsig av att gå i trappan jag i vanliga fall springer upp för. 
Om man ska se det i en tidslinje kan man säga att de med någon/några dagars mellanrum dök upp så här: gasig mage och extremt pratglad, molvärk och hunger, extrem trötthet, ömma bröst och andfåddhet. 
Den graviditeten upphörde vecka 5+5. Jag gjorde dock ingen skrapning förrän två veckor efter att det upptäcktes, alltså cirka vecka 11.
Denna graviditeten har jag inte haft någon molvärk mer än på BIM och BIM+1. Fram tills dess hade jag också symtomen pratglad och hunger. Nu är jag på BIM+4. Senaste tre dagarna har jag inte haft någon molvärk. Det har gjort mig lite orolig. Men efter en del googlande (vet, man ska inte googla) ser jag att två graviditeter kan vara helt olika. Många som haft molvärk i förra graviditeten har det inte i andra. Oklart varför. Kanske är ligamenten redan lite tänjda? 
Däremot fick jag under en kort tid stickningar i brösten igår. Det kändes ju positivt.
Övriga symtom har hittills uteblivit. Jag är lite trött men nog inte mer än normalt. Får se vad som händer nu när jag närmar mig läskiga 5+6. Håll tummarna att den lille lever och mår bra.

Annons

Annons

Annons

Annons