Pratat med BM

Sådär, nu har jag fått svar på vad jag hade för provsvar hos BM och de såg ju faktiskt helt ok ut. TSH under 2 och T4 på 20. Så jag måste ha sjunkit ganska fort efter att jag var där. Kanske är det bebis som kräver extra mycket just dessa veckorna? Fostret är ju betydligt större och växare fortare än det gjorde när jag var och tog prover hos BM.
Jag läste lite forskningsrapporter igår om hypotyreos och graviditet. Inte så kul läsning. Finns hög risk för för tidig födsel, sämre iq (kognitiva funktionshinder och neurologiska skador) och tidig moderkaksavlossning. Men BM sade att hon inte trodde att det var någon fara för knådden om jag legat lågt så pass kort tid. Och de hade fått iväg remissen till specialistmödravården förra veckan, så de lär höra av sig under veckan.
På torsdag ska jag till endokrin för ny provtagning och sedan samtal om dosering. Därefter får vi se vad som händer.
Jag är dock fortfarande förundrad över den där tyroideaexperten som ansåg att jag inte skulle behöva ta fler prover under hela graviditeten. I alla rapporter jag läst rekommenderar de provtagning var 4-6 vecka för sköldkörtelsjuka.
Idag är jag i alla fall mindre orolig. Så det känns ju skönt 🙂

Annons

Annons

Annons

Annons