Prover hit och prover dit – arg!

I torsdags var jag hos BM för att ta de blodprover man tar i vecka 10. Innan det mötet var jag hos deras tyroideaexpert som skrev remiss till specialistmödravården för sköldkörteln eftersom min endokrinolog hade skrivit till dem att jag kräver täta kontroller på grund av mitt kalciumvärde. Det kände de inte att de hade möjlighet till.
I fredags ringde min endokrinolog mig, av en händelse bara. Hon ville se hur det gått eftersom hon inte hört något. Jag berättade då att de inte testat mitt kalciumvärde samt att de tagit ett sköldkörtelprov och sagt att det var bra men att jag istället skulle få gå för provtagning hos specialistmödravården. Min endokrinolog blev lite upprörd över att de inte tagit mitt kalciumvärde alls. Det är juni och senast det kollades var med andra ord hos henne i mars. Så hon bad mig komma in akut samma dag för att lämna prover i deras labb. Hon skrev även upp sköldkörtelprover eftersom specialistmödravården ligger på samma sjukhus som dem, så hon tänkte att det var bra om de fick färska prover på allt – och tur var väl det.
Jag åkte såklart dit, tog mina blodprover och väntade på hennes samtal. Men missade det. Fasen!
Inget meddelande på mobilsvaret dock, så jag tänkte att allt nog var ok.
Idag var jag på hundkurs. Efteråt såg jag att jag missat två samtal från dolt nummer och hade ett röstmeddelanden. Det var min endokrinolog som meddelade att mina prover inte var bra. Vilket ju är raka motsatsen mot den där tyroideaexperten som bestämt att mina prover såg bra ut och att inga fler skulle tas under hela graviditeten – tills de fick min endokrinologs remiss.
Hon meddelade att jag skulle dubbla min levaxindos. Det har aldrig hänt, inte ens när jag var som sjukast efter operationen. Och att jag ska ta nya prover redan på torsdag för att se så att jag är på rätt väg. Så akut har jag aldrig behandlats. Så mina prover kan ju inte ha sett särskilt kul ut.
Mitt kalciumvärde var dessutom för högt. Men bara marginellt. Där ska jag istället minska på dosen.
Vilken skillnad det är på endokrin och vanliga husläkare! Jag hoppas verkligen inte detta är något som kommer att påverka knodden negativt.
Jag ska definitivt ta upp detta med min BM.

Annons

Annons

Annons

Annons