Helgen då allt ändrades..

 Förra veckan kände jag på mig att nånting stort var på gång.

Annons

Annons

Rätt hade jag.

Men varför är det alltid allt eller inget?

I Torsdags bestämde jag mig för att ta ett gravtest då mensen var över 2 veckor försenad, men jag hade alla "mens-symptom", Ömma bröst, illa mående, trötthet, ont i magen. 

Köpte mig en clearblue sticka och insåg att jag var tvungen att vänta till följande morgon för att få det mest exakta resultatet.

Direkt efter apotek besöket ringer telefonen, och det är arbetsgivaren på ett jobb jag sökt som vill ha in mig på intervjuv dagen efter.

Lycklig var jag och sa till min kille att planen var så här:

"Imorgon gör jag tested,  som kommer att visa negativt, sen får jag jobbet!"

Tyvärr så led jag inte av hypokondri den här gången..

 Så 07.30 i Fredagsmorse kom resultatet GRAVID.

Det går inte att beskriva alla kännslor som rusade igenom mig på en nano sekund! Det var som att jag var med i en film, och alla planer man nånsin fantiserat fram om hur man ska berätta det för sin partner raderades bort.

Jag hade hoppats på att jag skulle vara lugn och sansad och lycklig och säga:

"Älskling, Du ska bli Pappa"

Men det blev mer att jag dundrar ut från toaletten smått hysterisk i mina bara trosor och kastar den nerkissade stickan på honom och skriker:

"Fan jävla shit jag ÄR fan gravid juuuh!!"

Hans reaktion var inte heller att leka med.

Efter att vi legat apatiska och stirrat i taket ett tag försöker vi prata. Men det är fan inte lätt att föra en konversation efter en sån bomb!

Men vi båda är självklart överens om att behålla barnet,  Jag har alltid sagt att blir jag gravid så är det meningen. Och jag vet att vi kommer bli hur bra föräldrar som helst! Det var bara det att jag hade planerat att vänta iallafall 2 år till. Men uppenbart är juh att:

"Inget går som planerat"

Jag må vara aningen ung för nutida termer, men min mor var yngre när hon blev mamma, och mormor var ännu yngre. Så jag personligen tycker inte att det är för ungt. Men många av mina vänner tycker det. Och det är jätte jobbigt. 2 av min närmaste vänner har varit på mig konstant på senaste (på grund av deras ångest över detta vår-babyboom som är nu) och försökt få mig att ingå i en pakt om att inte skaffa barn förrän vi är 30.Jag har vägrat, och sagt att jag tycker 25 är en perfekt ålder.

Men så råkar jag bli på smällen nu istället..

Jag har inte vågat berätta för mina vänner än, förutom en, som jag vet skulle bli 100% lycklig för min skull.  Mamma, Pappa och syskon vet, självklart.

Men  nu försöker jag hålla huvudet kallt tills jag har fått träffa en barnmorska, men det är i princip omöjligt att få tag i nån på Mama Mia mottagningen.

 Och ni kan tänka er hus förvirrad tillvaro jag har nu.

Efter testet gick jag till anställningsintervjuvn och höll masken och fick en tid för provjobb i veckan. Får dom reda på att jag e gravid kommer jag aldrig få jobbet. Trots att det bara är extrajobb.  Även om det inte är en laglig anledning till att neka kvalificerad personal så är det så det funkar. Jag har varit i branschen länge. 

Och nämnde jag att jag också studerar?

Så nu ska jag fixa bra betyg, göra ett grymt provjobbande och lyckas smyga till läkaren. Kan bli jobbigt.

En annan faktor som gör det svårt att inte bli avslöjad är mitt överdrivet stora sociala liv. Varje helg har varit en lång fest och det är oftast jag som får dra i alla trådar och få ihop en samlad grupp. Jag kan inte bara försvinna obemärkt. Bara att jag nekade en kall öl i helgen gav mig höjda ögonbryn.

För jag är inte den som tackar nej. Eller var inte iallafall..

Jag har lyckats en helg och skyllt på att jag kännt mig sjuk. Men jag kan inte köra med det kortet nästa helg. Jag är en "offentlig person" och måste infinna mig på diverse events. Och ingen skulle tro mig om jag påstår att jag har "vit-månad" -I MAJ?? E Du galen? Det är juh nu du ska dricka!

 Min vetande vän förstår mina problem (så himla skönt!) men kan inte ge mig några realistiska tips.

Att hälla ut en starköl i smyg och fylla på med alk,fri är inte en smidig plan!

Och köper jag en fejk drink (rom å cola utan rom t ex) så kommer garanterat nån av mina vänner vilja smaka. 

Åhhh.. Kan jag inte bara få skriva in mig hos MVC och få 100% att jag kommer kunna behålla barnet. Jag har ju faktiskt ingen aning om allt är som det ska. Och sen när jag vet kan jag släppa infon officiellt.

Men tills dess är allt hysch hysch!

/Em

 

 

Annons

Annons