Morotskaka

 Antal portioner: ca 15, Tillagningstid: 1 timme

Annons

Annons

  • Morotskakan :
  • 2 Ägg
  • 50 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3 dl finrivna Morötter
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Ostkrämen :
  • 75 gr Smör
  • 3 dl Florsocker
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 1,5 tsk Vaniljsocker
  • 1 msk Limesaft

 

Tillagning:

Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och ingredienserna från punkt 1. När detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader under 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om morotskakan är färdig.
Lägg upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.

Ostkrämen:

Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet.
Bred ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan.
Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den.

Annons

Annons