Toscarutor

 Antal portioner: ca 35st, Tillagningstid: 45 min

 

Annons

Annons

  • 200 gram Smör
  • 4 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1/2 dl Mjölk
  • 2 dl Sötmandel
  • 150 gram Smör
  • 1 1/2 dl Socker
  • 3 msk Vetemjöl
  • 3 msk Mjölk
  • 200 g Mörk blockchoklad
  • 3 msk Olja

 

 

 Tillagning:
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl blandat med bakpulver i smeten och sist det avsvalnade smöret och mjölken. Smörj och bröa en stor långpanna och bred ut smeten i denna. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter eller till dess kakan är nästan klar.
Till toscasmeten: Hacka mandeln grovt. Blanda den i en kastrull med smör, socker, vetemjöl och mjölk. Hetta upp blandningen under omrörning till dess smeten är jämn, men låt den inte koka.
Tag ut kakan och bred över toscasmeten. Sätt den i övre delen av ugnen tills den fått gulbrun vacker färg och blivit knäckig, cirka 15 minuter.
Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor. Smält blockchokladen i vattenbad och blanda den med oljan. Doppa sidorna i chokladen och låt den stelna.

 

 

Toscarutor

Antal portioner: 40

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

 

  • 200 gram Smör
  • 4 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1/2 dl Mjölk
  • 2 dl Sötmandel
  • 150 gram Smör
  • 1 1/2 dl Socker
  • 3 msk Vetemjöl
  • 3 msk Mjölk
  • 200 g Mörk blockchoklad
  • 3 msk Olja

Beskrivning:
Detta är en god toscakaka som också kan serveras som efterrätt.

Tillagning:
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl blandat med bakpulver i smeten och sist det avsvalnade smöret och mjölken. Smörj och bröa en stor långpanna och bred ut smeten i denna. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter eller till dess kakan är nästan klar.
Till toscasmeten: Hacka mandeln grovt. Blanda den i en kastrull med smör, socker, vetemjöl och mjölk. Hetta upp blandningen under omrörning till dess smeten är jämn, men låt den inte koka.
Tag ut kakan och bred över toscasmeten. Sätt den i övre delen av ugnen tills den fått gulbrun vacker färg och blivit knäckig, cirka 15 minuter.
Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor. Smält blockchokladen i vattenbad och blanda den med oljan. Doppa sidorna i chokladen och låt den stelna.

Annons

Annons