Fullt ös!

Vilken vecka vi har haft!
Underbaraste bonus tanterna Marlene, Lotta och Mari har varit ett underbart stöd och underlättat vårt arbete så himla mycket. Nu har de tagit välförtjänt ledighet i Masai Mara, och vi saknar dem massor!
Hannah tog med Baby John för 6 veckors vaccinationen, så det var ganska livat igårnatt. Nästa vecka är det baby Jayden's tur. Det är så härligt att se hur tjejjerna har vuxit i sina mamma roller, och hur det börjar falla på plats för dem.
Mercy har bott in sej här hos oss, och har börjat slappna av.
Själv har jag tillbringat det mesta av veckan utanför Inua Binti's väggar. Jag blev sponsrad att få gå en utbildning och bli amnings rådgivare! Utbildningen har varit väldigt intensiv och intressant. Har lärt mej så mycket och kommer nu kunna stötta inte bara våra tjejjer, utan även andra kvinnor i behov av stöd. Min praktig gjordes på Kenyatta Sjukhuset, som är det största statliga sjukhuset i Kenya. Från klockan 6 imorse till 2 i eftermiddags föddes det 75 bebisar där, dvs ca 10 bebisar per timme! Dessa 75 nyförlösta mammor sågs efter av 3 sjuksköterskor, och delade på ett 20 tal sängar. Inte konstigt att det händer olyckor och att barn förväxlas i den röran…. Denna reflektion får mej att känna en oerhörd tacksamhet att ingen Inua Binti tjej behöver förlösas där.

Jayden lagrar lite vitamin D
Jayden lagrar lite vitamin D

Amningsrådgivning på G
Amningsrådgivning på G

 
 
 

Annons

Annons

Annons

Annons