Hälsningar från Nairobi

Hej!
Jag heter Maria och bor i Nairobi. Har driver jag ett välgörenhets projekt som heter Inua Binti Rescue Home.
I denhär bloggen kommer du att få följa vår vardag, och se hur livet ter sej på denhär sidan av klotet, mitt i ett projekt.
Så, vem är jag?
Jag är en Norrlands kvinna, som alltid vetat att jag hör hemma i Afrika. Det är en kontinent som alltid facinerat mej, och en inre kraft har alltid drivit mej mot denna vackra underbara plats. Med en bakrund inom barnomsorg, har jag arbetat lite här och där, och även halkat in på den administrativa banan under mina år i Bryssel. Efter att ha frivillig arbetat i Tanzania så visste jag att den Swahili talande kulturen och Östafrika var hemma för mej. Jag följde mitt hjärta och flyttade till Kenya 2013, for att leva med min kärlek, och med hopp om att starta ett barnhem. Men allt eftersom tiden gick, och jag fick mer och mer insikt i vad som behövs här, sa kläcktes idén om Inua Binti.
Vad är Inua Binti Rescue Home?
Inua är Swahili och betyder ”att lyfta / bemyndiga”  Binti är även det Swahili, och betyder ”ung kvinna / syster / dotter”
Inua Binti är ett Rescue Home for gravida tonåringar (12-16) år, som lever i riskfyllda miljöer, utan tillgång till mödra / sjukvård, känslomassigt stöd, och trygg hemmiljö. De flesta som kommer i kontakt med vårt hem ar utsatta för incest, våldtäkter och tvingade in i prostitution i tidig ålder. Vi stöttar dem genom graviditet och förlossning, och när barnen blir 6 månader och inte ammas på heltid längre så ser vi till att de antingen återvänder till skolan eller lär sej ett yrke som de senare kan livnära sej på. Under tiden hjälper vi dem med barntillsyn. Nar de börjat arbeta och har ett sparkapital hjälper vi till med att hitta ett lämpligt boende för flickan och hennes barn.
Vi hoppas med denna modell, genom att lära flickorna att ta hand om sina barn, kunna minska antalet barn som överges och växer upp i en institution, och ge dessa flickor en chans att fa en ny start i livet tillsammans med sina barn.

996961_10209021388756745_5627968033275545803_n
Jag och min dotter Martha Mwajuma

Annons

Annons

Annons

Annons