Mercy

Idag har jag utfört graviditets test på en 14 åring.
Det gör mej arg, lessen, förtvivlad och ger mej en känsla av maktlöshet. Livets orättvisor är så uppenbara dagar som denna.
Man borde aldrig, under några somhelst omständigheter behöva utföra graviditets test på ett barn!  Barn ska leka, vara trygga och utforska sin omgivning, barn ska inte ha foglossning och amma ett spädbarn!
Dagar som denna undrar jag var jag ska hitta styrkan att driva mitt projekt vidare. Jag gråter floder, med Mercy, men även ensam, när hon inte ser. Jag önskar att jag talade flytande Swahili, och kunde kommunicera felfritt med henne, jag önskar att allt var annorlunda…. Men så ser jag Mercy, som med sin styrka och beslutsamhet tar sej vidare, minut for minut, timme for timme, dag for dag.
De minuter vi väntade på att detta test skulle visa oss vägen, rusade tankarna runt i mitt huvud; OM det är positivt, helt galet, men då kan hon stanna hos oss och få den omsorg hon behöver och förtjanar. OM det är negativt, då måste vi hitta en annan lösning för henne, och den lilla trygghet hon har hos oss nu, kommer att tas ifrån henne.
Mercy är 14 år och vårt första rescue case. Hon och hennes 4 syskon övergavs av mamman när Mercy var 8, och sedan dess har hon tagit hand om dem. Hon har varit ute och tiggt mat för att de ska kunna stilla sin hunger, och oftast sjalv sovit hungrig for att de yngre syskonen ska få äta. Ibland har grannen gett dem en portion ris, att dela på 5, och det har då varit den enda måltiden de fått i sej den dagen. Sedan mamman overgav dem har Mercy i princip dagligen utsatts for övergrepp, och våld. Tillslut fann hon sin inre styrka och bad om hjälp.
Dessa 3 dagar vi har tillbringat med Mercy har varit fyllda av tårar, förtvivlan och tungsinthet, men även skratt och glada tillrop. Mitt i all sorg och trauma hittar hon styrkan att le och skratta en stund, innan morkret griper tag i henne igen.
Hon ar stark!

Frukost / lunch / middag för 5
Frukost/lunch/middag för 5

Annons

Annons

Annons

Annons