Syskon kärlek

I alla barnfamilker så gläds vi dagligen över att se syskonkärleken blomma. Och vissa dagar har den kärleken helt plötsligt förvandlats till lite kiv…
Här hos oss på Inua Binti, i vår alternativa familj är det lite annorlunda. Först och främst kanske för att vi har 8 tonåringar, varav 5 ammar och 2 är gravida. Hormoner som i vanliga fall stormar, svajjar på rätt ordentligt. Sedan har vi alla trauman som dessa barn gått igenom, våldtäkter, incest, manipulering, hot osv. Lägg sedan till kruxet att bo med främlingar, och dela rum, när man kanske helst av allt vill vara ensam. Och det faktum att man inte blir slagen eller hotad när man hittar på tokigheter, och uppmuntrad att gråta.
De senaste dagarna har det varit spänt och jobbigt, och tjejerna har undvikit varandra, Så idag har alla fått skriva brev om hur de mår, och berätta fritt vad som bekymrar dem. En tjej berättade att hon fått höra att hon är ond, och att barnet hon väntar är ont och kommer att dö. En annan berättade att det gjorts narr av hennes bebis, så hon var aldeles utom sej. En tredje berättade att hennes bebis blivit utsatt för elaka kommentarer den med. En tjej vill inte prata med någon för att hon har hört att hennes mun luktar värre än Martha's bajsblöjor, en vill inte sitta vid matbordet för att ingen pratar med henne.
Vi försöker få dem att förstå att lite tjafs får men leva med, men man får inte ta ut sina frustrationer på någon annan. Så imorgon får vi ta itu med det IGEN, och hoppas på en förändring!

Systerskap vill vi ha!
Systerskap vill vi ha!

 
Vill ni läsa mer om vårt projekt, så kika gärna in på vår FB sida https://www.facebook.com/inuabinti/
För att skänka ett bidrag till tjejernas skol avgifter eller övriga kostnader, använd gärna PayPal inua.binti.rescuehome@gmail.com För att köpa ett inua binti armband, vänligen kommentera på posten.

Annons

Annons

Annons

Annons