Tillbaks igen!

Sådärja, nu är vi tillbaks i etern igen! Martha bestämde sej för att knuffa mamma's dator i golvet, så det har inte blivit mycket skriva av.
Här på Inua Binti har vi fått tillökning igen! Phyllis är 14 år, och lilla baby Chanel är 2v idag. Egentligen har vi inte plats, men man kan alltid fixa plats, eller?
Vi har nu 10 tjejjer, varav 6 är mammor, och 2 är gravida. 7 av dessa 8 mammor har blivit utsatta för våld och övergrepp.
Jag får ofta höra från folk runtomkring ”jamen, en sån tur att de har dej, du som ensamstående mamma förstår ju precis vad de går igenom”. Men, nej det gör jag INTE! Jag önskar att jag förstod deras smärta och sorg, men hur är det ens möjligt att dra paraleller? Jag var 38 och gift när jag valde att bli mamma, och var villig att göra precis allt för att få bli mamma. Att mitt barn's pappa sedan valde att en dag (när hon var 6v) gå ut genom dörren och aldrig komma tillbaks igen, tja det kan jag leva med. Mina småmammor, de har aldrig valt detta, det har tvingats på dem, av fega kräk som inte borde få kallas män. Vi har småmammor som blivit hotade, utkastade, våldtagna, hånade, slagna och skuldbelagda. Men de hittar alltid en anledning att le, och de soldier on som man säger. De imponerar mej varje dag.
Vi har börjat planera julen lite smått, men budgeten är tajt! Några av småmammorna ville resa till Sverige och besöka sina tanter, men det kanske är lite väl optimistiskt =D Vi funderar på om Nairobi National Park kanske kan vara en trevlig utflykt istället.

Phyllis och Baby Chanel
Phyllis och Baby Chanel

Vill ni läsa mer om vårt projekt, så kika gärna in på vår FB sida https://www.facebook.com/inuabinti/
För att skänka ett bidrag till tjejernas skol avgifter eller övriga kostnader, använd gärna PayPal inua.binti.rescuehome@gmail.com För att köpa ett inua binti armband, vänligen kommentera på posten.
 

Annons

Annons

Annons

Annons