Leni är vuxen ibland och barn ibland.

leni-blir-en-bebis-jpg_new_large.jpgLeni är vuxen ibland och barn ibland. Nu har Leni blivit en bebis. Att det ska vara så svårt för pappa att förstå! Med glimten i ögat och stor värme i bilderna berättar Emma Adbåge om känslor och tankar hos det lilla barnet. 
Emma Adbåge är tillbaka med en varm och humoristisk skildring av ”kan själv”-åldern!

Annons

Annons


leni-blir-en-bebis-jpg_new_large.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recensionsdag: 2011-03-07

Leni är vuxen ibland och barn ibland. Nu har Leni blivit en bebis. Att det ska vara så svårt för pappa att förstå! Med glimten i ögat och stor värme i bilderna berättar Emma Adbåge om känslor och tankar hos det lilla barnet.  

Ibland är det svårt att veta om man är liten eller stor. Leni glömt hur man är ett barn och blivit inspirerad av lillebror Sigge som fortfarande sover i spjälsäng. Plötsligt är Leni också en bebis som varken kan klä på sig, eller kissa på toaletten eller gå själv …

Emma Adbåge är med sin humoristiska och lekfulla stil en mästare på att skildra småbarnstrots och "kan själv"-åldern. Hon är född 1982 i Linköping och har tidigare skrivit och illustrerat en rad bilderböcker, bland annat den kritikerrosade bilderboken Vi hittar Smulbert (2009) som fick ett lysande mottagande, liksom bilderboken Leni är ett sockerhjärta.

Skrivet om Leni är ett sockerhjärta (2010):

En omsorgsfull läsning av alla dessa detaljer i bild och ord ger mersmak, och gör att boken håller för att läsas många, många gånger.
Kristin Hallberg, SvD

Leni är ett sockerhjärta är en trulig, fantastiskt illustrerad historia om Leni mot en bakgrund av 50- och 60-talsformer.
Dan Hallemar, Expressen

Annons

Annons