Reinfeldt inviger Sachsska Barnsjukhusets 100-årsjubileum

På fredag den 11 mars firar Sachsska Barnsjukhuset 100 år. Sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt inviger en dag med föreläsningar, musik och utställning.

Annons

Annons

På fredag den 11 mars firar Sachsska Barnsjukhuset 100 år. Sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt inviger en dag med föreläsningar, musik och utställning.

Mycket har hänt sedan Sachsska Barnsjukhuset invigdes för 100 år sedan. Barnavårdscentraler har införts, penicillinet har upptäckts, och barnaga har förbjudits. På många sätt är Sachsska Barnsjukhuset något helt annat än det spädbarnssjukhus (Stockholms första) som för hundra år sedan uppfördes till Simon och Mathilda Sachs minne. Men trots att antalet patienter har ökat kraftigt, och trots att sjukvården befinner sig på en helt annan nivå idag, är det samma mål som driver Sachsska Barnsjukhuset 2011 som det var 1911: bästa möjliga hälsa till barn och ungdomar.
– Vi vill fira 100-åringen genom att blicka tillbaka på ett framgångsrikt sekel. Samtidigt vill vi passa på att blicka framåt. Även i framtiden ska Sachsska ha en självklar och framträdande roll i barnsjukvården. Även i framtiden ska barn och ungdomar med olika diagnoser och komplexa problem komma till oss. Och även i framtiden ska vi ha specialistteam med olika yrkesprofessioner som har specialkunskaper i den mångfald av sjukdomar och åkommor som präglar barnsjukvården, säger Per Sandstedt, verksamhetschef på Sachsska Barnsjukhuset.

Jubileet invigs i Södersjukhusets aula kl. 09.00 på fredag den 11 mars, av sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt. Under hela dagen finns en historisk utställning i entréhallen, och under eftermiddagen hålls flera populärvetenskapliga föredrag i aulan. För hela programmet, besök

 

Källa

www.sodersjukhuset.se/jubileum

Annons

Annons