Sagoläsning och workshop med återSKAPA på Malmö Stadsbibliotek

aterskapa.pngPå tisdag den 10 juni gästar återSKAPA Malmö Stadsbibliotek mellan klockan 15 och 17. Då går det att lyssna på återSKAPAS bok "Sagan om de övergivna strumporna" i Sagogrottan. aterskapa2.png

Annons

Annons

 
 
På tisdag den 10 juni gästar återSKAPA Malmö Stadsbibliotek mellan klockan 15 och 17. Då går det att lyssna på återSKAPAS bok "Sagan om de övergivna strumporna" i Sagogrottan klockan 15 och 16. Boken väcker tankar kring vår syn på skräp. Kanske kan det som ska slängas istället användas och bli något fantastiskt?
Boken berättar om strumpspillets väg från Wramborgs strumpfabrik till återSKAPAs materialbank och skapande verkstad på STPLN. En helt sann berättelse, för Wramborgs strumpfabrik finns på riktigt och har funnits i utkanten av Malmö sedan 1951. De skänker idag allt sitt spill till återSKAPA, där de tomma trådrullarna, felgjorda strumporna och strumpringarna får nytt liv som skapande material.
 
I boken avslöjas också vad som händer med mycket av strumpspillet i händerna på barn. Det blir nämligen livs levande strumpfer av det!
 
– En strumpf är en figur skapad av övergivet strumpmaterial som med sitt tokiga uttryck roar stora som små, säger Carin Hernqvist som är en av författarna till boken och projektledare för återSKAPA. 
Efter uppläsningen får alla som vill, skapa en strumpf på sitt eget vis.

Annons

Annons