Tips på lekar med barnen

Tips på lekar med barnen
Tips på lekar med barnen

Har du lite dålig fantasi idag? Solen tittar fram och det är klart att du ska ut och leka med barnen. Här kommer tips på vad ni kan hitta på.

Annons

Annons

  • Snickra. Det finns alltid något kul projekt att hamra på. Varför inte låta barnen delta? Det behöver inte vara något så avancerat som kojan nedan, det är skoj och lärorikt även om ni bara bygger en låda.

koja

  • Kurragömma. Den här klassikern går aldrig ur tiden. Låt barnen räkna och göm dig, sedan byter ni. Detta är också ett bra sätt för mindre barn att lära sig räkna – och att ha tålamod.
  • Påta i trädgården. Lär barnen om växter i trädgården, och plantera något skoj tillsammans som ni kan se växa upp under våren och sommaren. Det blir ett långtidsprojekt där ni kan besöka blomman, salladen eller vad ni nu valt att plantera, från det att den tittar upp ur jorden tills dess att hösten omfamnar den, eller den hamnar i magen på er. Tips på några enkla odlingar hittar ni här: http://barntotal.se/lek-och-pyssel/lek-och-pyssel/plantera-med-dina-barn

kryddkrasse

  • Minns du puttekulorna? Här kommer en annan kul-variant som är rolig för både stor och liten: Kul-race! Gräv ut en bana i sand eller jord tillsammans med barnen och välj ut varsin färgad kula och se vem som vinner.

puttekula version 2.0
Här hittar du en häftig liveversion: https://www.youtube.com/watch?v=h7mhFTAJvxA

  • Kasta gris. Också en klassiker. Ta en boll och kasta den till varandra. Den som kastar för dåligt eller den som inte lyckas fånga den får en bokstav i ett ord, vanligen GRIS. När man fått alla bokstäver är man ute ur leken.

Annons

Annons