Mandelfisk

3 – 4 portioner. Tillagningstid ca 45 min.

Annons

Annons

  • 400 gr fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja eller sej
  • 50 gr fast margarin eller 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl ströbröd
  • ca 50 gr hackad mandel (ca 1 dl) eller mandelspån (ca 2 dl)
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad persilja

 

Värm ugnen till 200°C. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg dem intill varandra i en smord ungssäker form. Smält margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min. Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.

 

Mjölkallergiker:

Använd mjölkfritt margarin och mjölkfritt ströbröd.

Äggallergiker:

Använd äggfritt ströbröd.

Glutenallergiker:

Använd glutenfritt ströbröd.

 

Receptet är hämtat ur boken Mat för barn & deras föräldrar, skriven av Latifa Lindberg. Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma. Foto: Bengtowe Angare

Annons

Annons