Pasta med broccoli och räkor

4 portioner. Tillagningstid ca 30 min, exkl upptining räkor

Annons

Annons

  • 500 gr räkor med skal (ca 200 gr skalade)
  • 300 gr fryst eller färsk broccoli
  • 1 dm purjolök
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 – 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 1/2 tsk riven färsk ingefära

 

Tina frysta räkor. Skala oskalade räkor. Ansa färsk broccoli, skär av buketterna och skiva stammen. Snitta, skölj och strimla purjon. Koka broccoli och purjo i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av kokvattnet. Spara några broccolibuketter till garneringen. Mixa resten av grönsakerna med mixerstav eller i matberedare. Häll tillbaka moset i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och mjölk, pressad vitlök och ingefära. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och garnera med broccolibuketter och räkor.

 

Mjölkallergiker:

Byt ut creme fraiche mot havrebaserad gräddersättning och mjölken mot havredryck. Red av såsen med 1 msk majsstärkelse (Maizena).

Äggallergiker:

Servera med äggfri pasta.

Glutenallergiker:

Servera med glutenfri pasta.

 

Receptet är hämtat ur boken Mat för barn & deras föräldrar, skriven av Latifa Lindberg. Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma. Foto: Bengtowe Angare

Annons

Annons