Blogg

 

Annons

Annons

Hur startar jag en blogg och skriver ett inlägg?  

Logga in och klicka på Blogg i den horisontella toppmenyn, klicka därefter på Hantera min blogg i menyn under. Välj fliken inställningar för att ge din blogg ett namn och en beskrivning. För att skriva ett blogginlägg klickar du sen på knappen Skriv ett nytt inlägg. I editorn fyller du i rubrik och text. Det är också lätt att ladda upp och infoga bilder samt videoklipp. Avsluta med att klicka på Spara och stäng.

Hur redigerar jag ett inlägg?

Logga in och klicka på Blogg i den horisontella toppmenyn, klicka därefter på Hantera min blogg i menyn under. Nu visas en lista över de inlägg du skrivit. Klicka på det du vill ändra, gör dina ändringar och spara. 

Hur överblickar jag mina inlägg?

Logga in och klicka på Blogg i den horisontella toppmenyn, klicka därefter på Hantera min blogg i menyn under. Nu visas en lista över de inlägg du skrivit. Du kan också klicka på ditt namn i en av dina blogginlägg.

Vilken adress är det till min blogg?

Adressen till dina blogg är http://barntotal.se/myblog/dittanvändarnamn. Du kan länka till den från till exempel en bloggportal eller spara den i dina favoriter.

Vad är taggar och hur lägger jag till taggar?

Taggar är nyckelord som beskriver det ditt inlägg handlar om för att andra ska kunna hitta det. Du lägger till taggar genom att klicka på Taggar i sidan av editorn när du skriver ditt inlägg.

Hur hittar jag alla inlägg av en viss medlem?

Klicka på medlemens namn i en av hennes eller hans blogginlägg. Du kan också använda sökfunktionen på bloggsidan för att hitta den du söker.

Hur lägger jag till en bild?

Klicka på texten Bilder och dokument i editorn. Klicka sen på Ladda upp och välj en bild i din dator med knappen Bläddra. Klicka därefter på knappen Ladda upp och klicka sist på bilden som nu visas i editorn för att infoga den i texten. Bilden infogas där markören är.

Hur lägger jag till ett videoklipp?

Till att börja med måste videon finnas på en videosajt som till exempel You Tube. När du klickat för att se en film, markera adressen i webbläsarens adressfält och kopiera den. Klistra in adressen i editorn under rubriken Video. Avsluta med att klicka på den görna knappen.

Annons

Annons