Filmer

 

Annons

Annons

Hur lägger jag upp filmer i mitt krypin?

Gå till ditt krypn genom att klicka på Mitt krypin i menyn i den vänstra kolumnen på Startsidan eller på Communitysidan. Rulla ner tills du ser rubriken Mina filmer. Klicka på Hantera filmer. Skriv in filmens id, en beskrivning och välj vilken sajt filmen finns på i menylisten. Avsluta med att klicka på knappen Ok.

Lagras filmen på BarnTotal.se?

Nej, filmas måste ligga på en videosajt som till exempel Bubblare, You Tube eller Google. På din personliga sida sparas egentligen bara en länk till filmen och en bild. Men filmen visas i ditt krypin precis som om den låg på vår server.

Hur hittar jag filmens video-id?

Du hittar det i webbläsarens adressfält när du klickar på den film du vill lägga upp hos oss. En typisk adress hos You Tube kan se ut så här:

http://www.youtube.com/watch?v=Kve7o5wcev4&eurl=

Video-id är de siffror och/eller bokstäver efter ”v=”, det vill säga Kve7o5wcev4. Beroende på videosajt kan placeringen av video-id i adressen variera. För mer information om respektive videosajt, välj sajt i menylisten till höger. Placera muspekaren över frågetecken-ikonen för att se var i adressfältet video-id ligger för just den videosajten du har valt. Video-id är de siffror/bokstäver som visas i fetstil.

Annons

Annons