3 åring skriker så han kräks & vägrar sova

Vår 3-åring skriker så han kräks när han ska sova på kvällen, vi har försökt allt, vara kvar (efter läst saga) i rummet när han ska sova, gå utanför rummet då springer han bara upp igen och vi lägger tillbaka honom och så håller vi på i timmar tills vi är helt slut. De funkar ej heller alltså. Nattas i vår säng, i soffan, inget funkar? Hjälp, vad ska vi göra?

Annons

Annons

Fråga: Vår 3-åring skriker så han kräks när han ska sova på kvällen, vi har försökt allt, vara kvar (efter läst saga) i rummet när han ska sova, gå utanför rummet då springer han bara upp igen och vi lägger tillbaka honom och så håller vi på i timmar tills vi är helt slut. De funkar ej heller alltså. Nattas i vår säng, i soffan, inget funkar? Hjälp, vad ska vi göra?

Svar: Hej! Ni måste bestämma er hur ni skall göra. Genom att göra på massor av olika sätt så gör ni er son frusterad. Han vet inte vilka regler som gäller. Det bästa är att sätta sig tillsammans med er son och bestämma hur ni skall göra. Ingen mår ju bra av att ha långa jobbiga läggningsprocedurer. Prata och påminn honom att i kväll så läser vi en saga och sedan säger vi godnatt.Vi kommer att sitta brevid men vi vill att du somnar själv.Visst kommer han att skrika men det är ju hans sätt att visa sin ilska.men det viktiga är att ni inte ger upp utan forsätter. Lycka till

Annons

Annons