Amning (3)

Hur ska jag sluta amma? Min son är 13månader och älskar tutte, mest på natten. Han är superaktivt barn och när man som vuxen vill villa ända hjälp är tutte, då blir han lugn, försökte att inte amma honom en gång på natten så blev han så ledsen så jag klarade inte av det. Det är inte lätt för mig som älskar honom så mycket att höra gråtet så hysterisk och lidelsefull, han fick svårt att andas och kräktes. Nu gråter han så desperat varenda gång han vaknar på natten trots att jag är där. Kan någon garantera att han inte blir psykisk skadad för livet när han nekas brösten? Jag har en muskelsjukdom som gör att smärtan blir hemsk om jag ligger stilla länge vilket är fallet när han äter på natten. Han älskar att bli ammat, han blir så trygg och lugn. Hur ska jag få mod och hjärta att ta det från honom? Ska man trappa ner eller sluta tvärs?

Annons

Annons

Fråga: Hur ska jag sluta amma? Min son är 13månader och älskar tutte, mest på natten. Han är superaktivt barn och när man som vuxen vill villa ända hjälp är tutte, då blir han lugn, försökte att inte amma honom en gång på natten så blev han så ledsen så jag klarade inte av det. Det är inte lätt för mig som älskar honom så mycket att höra gråtet så hysterisk och lidelsefull, han fick svårt att andas och kräktes. Nu gråter han så desperat varenda gång han vaknar på natten trots att jag är där. Kan någon garantera att han inte blir psykisk skadad för livet när han nekas brösten? Jag har en muskelsjukdom som gör att smärtan blir hemsk om jag ligger stilla länge vilket är fallet när han äter på natten. Han älskar att bli ammat, han blir så trygg och lugn. Hur ska jag få mod och hjärta att ta det från honom? Ska man trappa ner eller sluta tvärs?

Svar: Hej! Detta är ganska svårt när barnet blivit så stort och här behöver du ett långvarigt stöd. Jag tycker du skall ta kontakt med ditt BVC för att få hjäp. Om inte dom kan hjälpa dig så är amningshjälpen mycket bra. MVH Birgitta

Annons

Annons