Bli blöjfri

Jag har en bonusson (3 och ett halvt år gammal) som vi har kämpat med för att bli torr. Vi blev ofta motarbetade och fick börja om varje gång han kom till oss. Han kan nu vara utan blöja på dagen och säger till när han ska kissa. Men när det gäller att bajsa så fungerar det inte alls. Han säger inte till och det kommer inget när han försöker på toaletten. Istället smyger han undan och säger till när det kommit i kalsongerna. Det känns som att han går och håller sig tills det kommer av sig självt…som att han inte riktigt vet hur han själv ska styra över det. Hur ska vi lära honom att bajsa på toaletten?

Annons

Annons

Fråga: Jag har en bonusson (3 och ett halvt år gammal) som vi har kämpat med för att bli torr. Vi blev ofta motarbetade och fick börja om varje gång han kom till oss. Han kan nu vara utan blöja på dagen och säger till när han ska kissa. Men när det gäller att bajsa så fungerar det inte alls. Han säger inte till och det kommer inget när han försöker på toaletten. Istället smyger han undan och säger till när det kommit i kalsongerna. Det känns som att han går och håller sig tills det kommer av sig självt…som att han inte riktigt vet hur han själv ska styra över det. Hur ska vi lära honom att bajsa på toaletten?

Svar: Hej! Det är vanligt att barn inte vill bajsa på toaletten. Jag tycker att ni skall erbjuda honom att få på sig en blöja när han vill bajsa. Genom att inte göra en så stor sak av det så kommer han till slut att vilja bajsa på toaletten.
Lycka till! Birgitta Klang

Annons

Annons