Börja dagis

Hej. Har en pojke som fyller två år den 23 juni. Har nu fått dagisplats för honom från september. Mitt bekymmer är att han skall få ett syskon i början av augusti, hur gör vi för att han inte skall känna sig undanskuffad först och främst för att det kommer ett nytt syskon och sen börja på dagis kanske knappt tre veckor efter. Han kommer vara högst 5 timmar om dagen i tre dagar per vecka på dagis. Innerst inne tror jag att det kan vara skönt för min stora pojk att få komma och leka och stoja istället för att vara hemma med en bebis och mig. Men vad veta jag? Snälla hjälp mig!

Annons

Annons

Fråga: Hej. Har en pojke som fyller två år den 23 juni. Har nu fått dagisplats för honom från september. Mitt bekymmer är att han skall få ett syskon i början av augusti, hur gör vi för att han inte skall känna sig undanskuffad först och främst för att det kommer ett nytt syskon och sen börja på dagis kanske knappt tre veckor efter. Han kommer vara högst 5 timmar om dagen i tre dagar per vecka på dagis. Innerst inne tror jag att det kan vara skönt för min stora pojk att få komma och leka och stoja istället för att vara hemma med en bebis och mig. Men vad veta jag? Snälla hjälp mig!

Svar: Hej! Jag tror det kommer att gå jättebra, dels som du säger ditt stora barn behöver kompisar och stimulans. Egentligen är det vår egen inställning som är viktigast. Ge din stora pojke lite mer uppmärksamhet första tiden med nya syskonet och låt pappa ta ansvar för babyn så att han får full uppmärksamhet från dig. Visst kommer han att reagera på nya syskonet men det är helt naturligt och bra att han då vågar visa sina känslor. Lycka till! Birgitta Klang, chefsjuksköterska

Annons

Annons