Dålig hy

Hej Zarah. Jo det är som så att jag har akne sedan tidiga tonåren. Förmodligen är dem frambrigna av hormoner.. men jag misstänker att jag kan driva en del av dessa sin kos genom förbättrad kosthållning. Vad kan du ge mig för tips med detta? Jag har lagt av med nikotin och kaffe. Vi äter mycket fisk här hemma. Men vi är även förtjusta i att ha fett och/eller oljor i vår mat. Vi är bägge smala och snabba förbrännare. Rör på oss hyfsat. Mindre vintertid, varmare tid kan vi vara ute hela dagarna. I sanningens namn så det vi oftast äter numera är korv och snabbmos. Eller köttbullar och snabbmos. Vi är en nystartad familj och finner det svårt att laga den goda och bra maten med två små barn. En nyfödd och en på två. Vi brukade lägga ner många timmar på vår mat förr, men nu är allt snabbt. Vi äter även en hel del ris, kokt eller stekt lax eller flundra. Detta delar plats med korv och köttbullar. Mycket vanligt med någon snabbsås och frusna grönsaker. Tacksam för alla råd och tankar jag får. I min strävan efter en aknefri hy.

Annons

Annons

Fråga: Hej Zarah. Jo det är som så att jag har akne sedan tidiga tonåren. Förmodligen är dem frambrigna av hormoner.. men jag misstänker att jag kan driva en del av dessa sin kos genom förbättrad kosthållning. Vad kan du ge mig för tips med detta? Jag har lagt av med nikotin och kaffe. Vi äter mycket fisk här hemma. Men vi är även förtjusta i att ha fett och/eller oljor i vår mat. Vi är bägge smala och snabba förbrännare. Rör på oss hyfsat. Mindre vintertid, varmare tid kan vi vara ute hela dagarna. I sanningens namn så det vi oftast äter numera är korv och snabbmos. Eller köttbullar och snabbmos. Vi är en nystartad familj och finner det svårt att laga den goda och bra maten med två små barn. En nyfödd och en på två. Vi brukade lägga ner många timmar på vår mat förr, men nu är allt snabbt. Vi äter även en hel del ris, kokt eller stekt lax eller flundra. Detta delar plats med korv och köttbullar. Mycket vanligt med någon snabbsås och frusna grönsaker. Tacksam för alla råd och tankar jag får. I min strävan efter en aknefri hy.

Svar: Hej! Jag rekommenderar dig att äta fettsnål mat baserad på nyttiga fetter. Försök att fylla på med färgrika grönsaker och frukter som innehåller mycker antioxidanter. Dessa gör huden elastisk. Kryddstark mat eller tex: citrusfrukter kan påverka. Proteinrik mat är positiv eftersom det är protein som reparerar kroppen. Om ni motionerar regelbundet så ökar syreupptagning i kroppen och svettningen ger en utrensande effekt. Tvätta dig inte för mycket och försök i den mån det går att använda naturliga produkter som inte rubbar hudens fettbalans. Id makeup har smink som är anpassade för dem med orolig hy. Lycka till! Vänligen Zarah  

Annons

Annons