Flytt med 3-åring

Hej! Jag och min sambo och vårt barn, pojke på 3 år, ska flytta till ett hus i närheten. Vi bor i en 2:a idag.  Han är relativt "grubblig" av sig och blir orolig när saker förändras. Hur tycker du att vi ska lägga upp flytten för honom? Dvs hur ska vi uttrycka oss för att få honom med på banan och tycka att det är lika spännande som vi tycker? Tack för hjälpen!

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag och min sambo och vårt barn, pojke på 3 år, ska flytta till ett hus i närheten. Vi bor i en 2:a idag.  Han är relativt "grubblig" av sig och blir orolig när saker förändras. Hur tycker du att vi ska lägga upp flytten för honom? Dvs hur ska vi uttrycka oss för att få honom med på banan och tycka att det är lika spännande som vi tycker? Tack för hjälpen!

Svar: Hej! Det viktigaste i den här åldern är att noggrant förbereda honom genom att berätta om flytten. Ni kan ju berätta om hans nya rum och hur det kommer att se ut. Försök även att få komma och titta på huset så han får en uppfattning vad som händer. Var beredd på att han säger att han inte vill flytta men när ni väl gör det kommer det att gå bra. Birgitta, leg. barnsjuksköterska

Annons

Annons