Hjälp!

Hej! Jag har ett problem som jag verkligen hoppas att jag kan få hjälp med. Jag har tillsammans med min syster nyligen börjat arbeta som dagmamma. Har hållt på i ca 3 mån. Jag tar emot barnen hemma hos mig och vi har totalt 7 barn. Nu till problemet. Jag har en son som snart är 2 1/2 år. Han har tidigare varit på dagis men är nu hemma med mig och de andra barnen. Han är vanligtvis helt underbar, snäll, duktig och omtänksam men problemet är att mot barnen som kommer är han väldigt elak. Han blir som en annan person så fort dom kommer på morgonen. Han slåss, knuffas, sparkas, nyps och kastat saker på barnen och omkring sig. Och det har hänt att barnen fått stora bulor av något han slagit dem i huvudet med. Han är framför allt elak mot barnen i sin egen ålder och lite snällare mot de minsta. Tidigare på dagis har det aldrig varit något problem alls. Jag förstår att han är svartsjuk och jag försöker att ge honom så mycket uppmärksamhet jag kan och hinner. Jag har förklarat för honom så gott det går att barnen är här för att leka med honom, att jag bara är hans mamma och att jag bara älskar honom. När han är riktigt elak har jag gått undan ensam med honom och suttit med honom i knät och pratat lungt och förklarat att man ska vara snäll och att man inte får slåss och sparkas. Jag har också försökt att ryta i ordentligt och tagit tag i honom och sagt att han inte får göra så. Inget av detta hjälper och 2 minuter senare är han på någon av barnen igen. Det han har sagt när jag pratat med honom säger han att han blir arg ibland när barnen kommer. När barnen gått är han som vanligt snäll och underbar igen. Jag älskar det här jobbet men min son går före allt annat och nu har det gått så långt att vi funderar på att sluta. Varken jag min son eller de andra barnen mår bra av detta. Jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig och ge mig råd om hur jag ska göra. Tack på förhand!

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har ett problem som jag verkligen hoppas att jag kan få hjälp med. Jag har tillsammans med min syster nyligen börjat arbeta som dagmamma. Har hållt på i ca 3 mån. Jag tar emot barnen hemma hos mig och vi har totalt 7 barn. Nu till problemet. Jag har en son som snart är 2 1/2 år. Han har tidigare varit på dagis men är nu hemma med mig och de andra barnen. Han är vanligtvis helt underbar, snäll, duktig och omtänksam men problemet är att mot barnen som kommer är han väldigt elak. Han blir som en annan person så fort dom kommer på morgonen. Han slåss, knuffas, sparkas, nyps och kastat saker på barnen och omkring sig. Och det har hänt att barnen fått stora bulor av något han slagit dem i huvudet med. Han är framför allt elak mot barnen i sin egen ålder och lite snällare mot de minsta. Tidigare på dagis har det aldrig varit något problem alls. Jag förstår att han är svartsjuk och jag försöker att ge honom så mycket uppmärksamhet jag kan och hinner. Jag har förklarat för honom så gott det går att barnen är här för att leka med honom, att jag bara är hans mamma och att jag bara älskar honom. När han är riktigt elak har jag gått undan ensam med honom och suttit med honom i knät och pratat lungt och förklarat att man ska vara snäll och att man inte får slåss och sparkas. Jag har också försökt att ryta i ordentligt och tagit tag i honom och sagt att han inte får göra så. Inget av detta hjälper och 2 minuter senare är han på någon av barnen igen. Det han har sagt när jag pratat med honom säger han att han blir arg ibland när barnen kommer. När barnen gått är han som vanligt snäll och underbar igen. Jag älskar det här jobbet men min son går före allt annat och nu har det gått så långt att vi funderar på att sluta. Varken jag min son eller de andra barnen mår bra av detta. Jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig och ge mig råd om hur jag ska göra. Tack på förhand!

Svar: Hej! Din son är van att få all uppmärksamhet från dig och därför blir han svartsjuk. Han är för liten att förstå varför han skall dela med sig. Men jag tycker du skall fortsätta och gärna innan barnen kommer påminna att nu kommer dagbarnen och så är det. Ibland kan det hjälpa att med jämna mellanrum påminna att så här är det. Det kommer att bli bättre när han vant sig. MVH Birgitta
 

Annons

Annons