Luft i magen

Hej! Jag har en son som är 14 månader. Som nyfödd och flera månader framåt hade han mycket ont/luft i magen och fick minifom mot detta. Sista månaderna verkar det ha kommit tillbaka. Han vaknar ofta på natten och är jätteledsen… sedan klämmer han plötsligt ut en fis eller två och blir genast lugnare. Släpper sig en del under dagen också. Är det normalt? Kan det vara någon mat som gör att han blir så gasig i magen? Kan tillägga att både jag o pappan också har problem med mycket gaser. Tacksam för svar! Vill inte att han ska ha ont av detta.

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har en son som är 14 månader. Som nyfödd och flera månader framåt hade han mycket ont/luft i magen och fick minifom mot detta. Sista månaderna verkar det ha kommit tillbaka. Han vaknar ofta på natten och är jätteledsen… sedan klämmer han plötsligt ut en fis eller två och blir genast lugnare. Släpper sig en del under dagen också. Är det normalt? Kan det vara någon mat som gör att han blir så gasig i magen? Kan tillägga att både jag o pappan också har problem med mycket gaser. Tacksam för svar! Vill inte att han ska ha ont av detta.

Svar: Hej! Det här låter som en intolerans mot laktos som finns i mjölkprodukter. Ibland kan barn som haft en del förkylningar och maginfluensa ha lite svårare med att ta upp laktos och kan då bli lite gasiga i magen. Jag tycker ni skall ta kontakt med er BVC-läkare för kontroll. MVH Birgitta, barnsjuksköterska

Annons

Annons