Mitt barnbarn är helt förändrad

Jag har en dotter som har en flicka på snart 2 år. Pappan har inte förrän sista halvåret börjat ta hand om flickan varannan helg och har haft henne ca 7 helger sedan maj månad då han började ha henne regelbundet. Sedan i somras har någonting hänt, flickan är aggressiv hos dagmamman (Ett gift par som har 10 mindre barn som dagbarn) efter de helger hon varit hos pappan och hans flickvän. Hon bråkar med andra barn, tar stryptag på barnen och är dum. När dagpappan skulle ta upp henne häromdagen blev hon alldeles stel och oregerlig. Annars säger dagmamman att hon är intelligent, rar, lär sig fort. Hemma är hon också orolig och har börjat sedan i somras att kissa på golvet , går inte på pottan och sliter av sig blöjorna hela tiden. Dagmamman säger också att hon ena stunden är rar och snäll för att i nästa sekund knuffas och bli dum… Vad ska vi göra vi är desperata…..

Annons

Annons

Fråga: Jag har en dotter som har en flicka på snart 2 år. Pappan har inte förrän sista halvåret börjat ta hand om flickan varannan helg och har haft henne ca 7 helger sedan maj månad då han började ha henne regelbundet. Sedan i somras har någonting hänt, flickan är aggressiv hos dagmamman (Ett gift par som har 10 mindre barn som dagbarn) efter de helger hon varit hos pappan och hans flickvän. Hon bråkar med andra barn, tar stryptag på barnen och är dum. När dagpappan skulle ta upp henne häromdagen blev hon alldeles stel och oregerlig. Annars säger dagmamman att hon är intelligent, rar, lär sig fort. Hemma är hon också orolig och har börjat sedan i somras att kissa på golvet , går inte på pottan och sliter av sig blöjorna hela tiden. Dagmamman säger också att hon ena stunden är rar och snäll för att i nästa sekund knuffas och bli dum… Vad ska vi göra vi är desperata…..

Svar: Hej! Det vanligast är att barnet har gått in i en utvecklingsfas och testar gränser i den här åldern.
Jag tycker dock att man bör kontakta en barnspsykolog så båda föräldrarna får handledning hur man skall agera.
Kanske flickan tycker det är jobbigt just nu att bo växelvis mellan föräldrarna, hon är ju ganska liten och förstår ju inte varför. Birgitta, leg. barnsjuksköterska

Annons

Annons