Sängvätning

Hej, min dotter är 5 år och börjat kissa på sig nattetid efter att ha varit torr i över ett halvår, detta händer varje natt och har hållt på i ca 4 månader trots att vi varit sparsamma med dryck efter maten, tagit upp henne när vi går o lägger oss men inget hjälper. Känns ej som en bra ide o börja med blöja igen, vad ska vi göra? Desperat mamma.

Fråga: Hej, min dotter är 5 år och börjat kissa på sig nattetid efter att ha varit torr i över ett halvår, detta händer varje natt och har hållt på i ca 4 månader trots att vi varit sparsamma med dryck efter maten, tagit upp henne när vi går o lägger oss men inget hjälper. Känns ej som en bra ide o börja med blöja igen, vad ska vi göra? Desperat mamma.

Svar: Hej! Har hon varit helt torr innan i ett 1/2 år och plötsligt börjar kissar på sig bör ni kontakta en barnläkare för att se vad som har hänt. Man brukar gå i genom med läkaren när hon blev torr på dagen och om hon klarat natten helt utan att tas upp och kissa och nu inte kan det t.e.x. MVH Birgitta