Sover dåligt

Hur får jag en 4-åring tillbaka till sin säng vid 12 tiden ? Vill inte sova i sin säng. Ibland går jag tillbaka med henne 15 gånger,efter att ha skrikit och gråtit somnar hon efter 30 minuter till 2 timmar.
Somnar 20.00 och vaknar 07.00.

Annons

Annons

Fråga: Hur får jag en 4-åring tillbaka till sin säng vid 12 tiden ? Vill inte sova i sin säng. Ibland går jag tillbaka med henne 15 gånger,efter att ha skrikit och gråtit somnar hon efter 30 minuter till 2 timmar. Somnar 20.00 och vaknar 07.00.

Svar: Hej Jessica! Detta är ett vanligt problem och i den här åldern är det svårt att få barn att sova hela natten. Det bästa är nog att om ni blir störda så kan den personen gå och sova i barnets säng. Man får nästan mer störd nattsömn att gå tillbaks med barnet varje natt. Detta försvinner runt 6-7 års åldern. Annars kan man bara fortsätta att göra som ni gör men det brukar ta lång tid innan barnet sover hela natten. Ett alternativ är att prata med barnet och fråga varför det vaknar, är hon mörkrädd kan man tända en lite nattlampa. Många barn vet dock inte varför det kommer in utan oftast är det för barnet söker trygghet vi är ju ett flockdjur i grund och botten. Lycka till! Birgitta

Annons

Annons